Вака се пишува поезија

Не се будам

Одам на работа

Ги бројам мртвите

Стрелките на часовникот

Што ми ги ставаат в скут

Ги именувам празнините

Меѓу забите

Светот ме живее

Еден ден уште

Си персираме

Одам в кревет кога

Чувствувам сум го уморила

Вака јас пишувам поезија

Advertisements

One thought on “Вака се пишува поезија

  1. Ова е хаотично размавана проза и може да биде само потсетник за да се напише прописна песна, со ритам и рими.
    И во најширокрадата моја оценка, ова е инвалидска поезија.
    Играње тенис без мрежа.(Курт Вонегат)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s