Градот

Погледни ја мојата река како змија од уморно сребро Моите бронзи како пломби на омразен заб Моите плажи кои со мирис се лепат за тебе Мојот брод без капетан Погледни ме како играм по калдрмата Во `63-та толку се занесов што се отворив сам Погледни како за вас го чувам часовникот од времето Под стапалата, […]